Tennis

Het Be Goldproject van Tennis Vlaanderen (TVL) is in 2005 van start gegaan. Via Be Gold krijgen beloftevolle tennissers een ondersteuning die omwille van hun leeftijd nog geen top 8 op de volgende OS kunnen halen maar op de daaropvolgende OS daar wel tot in staat zouden moeten zijn.

Deze groep jongeren moeten dus op termijn ook in staat zijn om top 8 prestaties te behalen op Grand Slams, wat ook een doel is van het Be Goldproject.

TVL begeleidt deze Be Gold jongeren – net zoals de jonge tennistalenten en professionele tennissers die door Tennis Vlaanderen geselecteerd werden – volledig via het team van het trainingscentrum te Wilrijk.

De financiële tussenkomst via het Be Goldproject wordt deels gebruikt voor de sportieve omkadering van de speler op tennis, fysiek, mentaal en sportwetenschappelijk vlak. Be Gold komt ook voor de verblijfs- en verplaatsingskosten, om deel te nemen aan internationale tornooien en voorbereidende stages, tussen.

De drie atleten die momenteel deel uitmaken van het project Be Gold van Tennis Vlaanderen hebben de afgelopen twee jaar veel succes geboekt op internationaal niveau:

  • Sofia Costoulas bereikte in 2022 de finale van de Australian Open Junior.
  • Alexander Blockx won de Australian Open Junior in 2023.
  • Gilles Arnaud Bailly werd Europees kampioen in 2022 en bereikte ook de finale van het Roland Garros Junior.

3 Atleten