Basketbal

Het doel van dit project is om jonge "High Potentials" spelers geleidelijk te integreren tijdens de trainingen en stages van de Belgian Cats. De doelstelling is duidelijk gericht op "#FocusNext" (U18 en U20). Dit project beoogt een overgang op lange termijn door de beste jonge talenten op te nemen in het team van de Cats met het oog op de Olympische Spelen van Los Angeles in 2028 en Brisbane in 2032.

Het huidige succes van de Cats (met een eerste top-8 op de Olympische Spelen Tokyo 2020) is van groot belang en moet toekomstige generaties spelers van het nationale team inspireren. Dit betekent ook dat er een veel nauwere follow-up moet komen tussen de federatie en de High Potentials door frequenter contact te leggen met hun clubcoaches, zodat er monitoring- en controleprogramma's kunnen uitgevoerd worden op alle gebieden die van invloed zijn op de ontwikkeling van jonge High Potentials.

De definitie van "High Potentials" is gebaseerd op een systeem van kritische prestatie-indicatoren. In dit kader wordt verwacht dat 2 spelers tijdens het Europees kampioenschap in de Top 8 van de individuele statistieken zullen staan.

Top 8-plaatsen en gewonnen medailles op eerdere Olympische Spelen

24 Atleten