Zij waren een Be Gold atleet

Op deze pagina kan u meer informatie vinden over enkele Be Gold alumni van verschillende sporten. Onder andere de twee Olympische kampioenen Nina Derwael en Nafi Thiam, en bronzen medaillewinnaar Matthias Casse kregen een ondersteuning via Be Gold.

Ben Broeders

Nina Sterckx maakte van 2017 tot en met 2021 deel uit van het Be Goldproject van de Vlaamse Gewichtheffers en Powerlifting Federatie in de categorie -55kg.

Ze traint in Gent onder de vleugels van drievoudig Olympiër Tom Goegebuer en Bieke Vandenabeele.

In 2019, werd Nina…

Meer informatie
Judo

Matthias Casse is een Belgische judoka die van 2015 tot en met 2020 deel uitmaakte van het Be Goldproject. Matthias haalde al verschillende medailles binnen op verschillende kampioenschappen.

In 2017 kroonde Matthias zich tot wereldkampioen bij de junioren. In 2019 werd…

Meer informatie
Patinage

Loena Hendrickx is een Belgische kunstschaatsster uit Turnhout die van 2017 tot en met 2019 deel uitmaakte van het Be Goldproject.

In 2015 maakte Loena haar debuut op internationaal niveau, ze eindigde op een 16de plaats op het EYOF (Europees Jeugd Olympisch Winterfestival)…

Meer informatie
Ski

Armand Marchant, afkomstig uit Thimister, maakte van 2015 tot 2018 deel uit van het Be Goldproject in de disciplines Slalom en Reuzenslalom. Van jongs af aan heeft Armand zijn stempel gedrukt op de geschiedenis van het Belgische skiën.

  • In 2013 werd hij 5 de in de reuzenslalom…
Meer informatie
Taekwondo

Dankzij zijn vader begon Si Mohamed Ketbi op 9-jarige leeftijd taekwondo te beoefenen in de Fung Sing Taekwondo club in Brussel.

In 2011, op 13-jarige leeftijd, werd Si Mohamed voor de eerste keer in zijn carrière Belgisch kampioen in de categorie Junior.

Si Mohamed Ketbi…

Meer informatie
Gymnastique

Nina Derwael maakte van 2010 tot en met 2016 deel uit van het Be Goldproject. Dankzij haar inzet, wilskracht en gedrevenheid klom Nina Derwael op tot de top van de Belgische en internationale gymnastiek.

Ze schitterde op het European Youth Olympic Festival in Tbilisi in 2015…

Meer informatie
Athletisme

Nafissatou Thiam doet al sinds haar zevende mee aan verschillende atletiekwedstrijden. Nafissatou nam in 2011 deel aan het EYOF en maakte van 2010 tot 2016 deel uit van het Be Goldproject. We kennen haar ook als "Nafi" en ze wordt vaak verkozen tot de favoriete…

Meer informatie

Van 2013 tot en met 2016 was Emma Plasschaert een atlete van het Be Goldproject. Emma, geboren in Oostende, begon haar carrière als competitiezeilster in de Optimist- en de Europeklasse. In 2010 besloot ze om over te stappen naar de Olympische Laser Radial-klasse.

Tijdens het…

Meer informatie

In zijn jeugdjaren beoefende Thomas de sporten voetbal en basketbal. Als 14-jarige besloot hij de focus te verleggen naar de golfsport. Hij maakte deel uit van het project Be Gold van 2013 tem 2015. In zijn tweede jaar als prof (2015) werkte hij een sterk seizoen af en behaalde…

Meer informatie
Hockey

John-John Dohmen begon op 5-jarige leeftijd hockey te spelen en maakt deel uit van deze prachtige generatie hockeyspelers die tussen 2006 en 2010 door het Be Goldproject werden gesteund (Félix Denayer, Tom Boon, Florent Van Aubel, Vincent Vanasch, Jérôme Truyens, Simon Gougnard…

Meer informatie
Natation

Fanny Lecluyse ontdekte de zwemsport op 4-jarige leeftijd. De inwoonster van Kortrijk zwemt bij de club 'Dauphins Moucronnois onder begeleiding van haar coach Horatiu Droc en dit al 17 jaar lang!

Op sportief vlak domineert Fanny al enkele jaren de Belgische schoolslag bij de…

Meer informatie

Marten Van Riel begon zijn triatloncarrière in 2009 en was tot en met 2010 een atleet van het Be Goldproject. Marten boekte veel progressie en werd in 2016 geselecteerd voor de Olympische Spelen van Rio! Op zijn eerste Spelen eindigde hij op een knappe 6de plaats. Op de…

Meer informatie
Cyclisme

In de jeugdreeksen werd Jolien D’Hoore als een groot talent gezien. Als jonge baanwielrenster haalde ze al verschillende nationale titels binnen en hierdoor werd Jolien ook voorgesteld voor het Be Goldproject. Als 18-jarige maakte ze haar debuut bij de profs op het…

Meer informatie