Nafissatou Thiam

< Terug naar de lijst

Nafissatou Thiam

Be Gold :
-

Nafissatou Thiam doet al sinds haar zevende mee aan verschillende atletiekwedstrijden. Nafissatou nam in 2011 deel aan het EYOF en maakte van 2010 tot 2016 deel uit van het Be Goldproject. We kennen haar ook als "Nafi" en ze wordt vaak verkozen tot de favoriete sportpersoonlijkheid van België. Door haar bekendheid werd ze in 2017 ook vrijwillig ambassadrice van UNICEF België, waar ze zeer geïnteresseerd is in het verbeteren van het welzijn van kinderen in de wereld.

Op sportief vlak vestigde ze in 2013 een nieuw indoor junioren wereldrecord in de vijfkamp en in 2014 won ze de bronzen medaille in de zevenkamp op de Europese kampioenschappen in Zürich.

Op de Olympische Spelen van Rio in 2016 won ze de gouden medaille door vijf van haar records te verbeteren. In mei 2017 won zij de prestigieuze zevenkamp in Götzis met een persoonlijk record van 7013 punten, om in augustus de wereldtitel binnen te halen! Twee jaar later voegt ze, op het wereldkampioenschap, nog een zilveren medaille toe aan haar indrukwekkende palmares. In 2021 werd Nafi opnieuw Olympisch kampioene.

Nafi is het verhaal van een atleet die een symbool is geworden voor alle jonge atleten en die succes op een natuurlijke manier inspireert. Nafi is ook het voorbeeld voor alle Be Gold-atleten, aangezien zij de enige is die op de Olympische Spelen een gouden medaille heeft gewonnen.

Sport
Atletiek
Geboren op

Meer oud Be Gold atleten

Nina Sterckx
Gewichtheffen
Matthias Casse
Judo
Nina Derwael
Artistieke gymnastiek
Armand Marchant
Alpineskiën
Charline Van Snick
Judo