Armand Marchant

< Terug naar de lijst

Armand Marchant

Be Gold :
-

Armand Marchant, afkomstig uit Thimister, maakte van 2015 tot 2018 deel uit van het Be Goldproject in de disciplines Slalom en Reuzenslalom. Van jongs af aan heeft Armand zijn stempel gedrukt op de geschiedenis van het Belgische skiën.

  • In 2013 werd hij 5de in de reuzenslalom tijdens de Topolino;
  • In 2014 behaalde hij verschillende FIS-podia in de U18-categorie;
  • In 2015 won Armand de bronzen medaille op het EYOF in Voralberg (Liechtenstein) in de reuzenslalom en werd hij opgenomen in het Be Goldproject;
  • In 2016 werd hij de eerste Belg die punten scoorde op de Wereldbeker.

In januari 2017 kwam Armand helaas zwaar ten val in Abdelboden (Zwiterland) met als gevolg een breuk van het tibia plateau, maar ook een scheur van de kruisbanden en de meniscus. Door deze zware blessure, moest hij niet minder dan zeven operaties ondergaan.

Door zijn revalidatie heeft hij een kruis moeten maken over de Olympische Spelen van PyeongChang in 2018, maar dit gaf hem de kracht om sterker terug te komen! Begin 2020 werd Armand 5de in de slalom in Zagreb. Meteen het beste resultaat van een Belgische skiër op de Wereldbeker.

In 2021 behaalde hij een knappe 10de plaats in de slalom tijdens de Wereldkampioenschappen in Cortina d'Ampezzo (Italië), het beste resultaat uit zijn carrière in deze competitie.

Armand Marchant is een getalenteerde, familiale, moedige, vastberaden en innemende persoonlijkheid. Daarnaast is Armand een harde werker en beschikt hij over een mooi team rondom hem.

Sport
Alpineskiën
Geboren op

Meer oud Be Gold atleten

Nina Sterckx
Gewichtheffen
Matthias Casse
Judo
Nina Derwael
Artistieke gymnastiek
Armand Marchant
Alpineskiën
Charline Van Snick
Judo