Wielrennen

Sinds 2005 heeft de Koninklijke Belgische Wielrijdersbond (KBWB) een Be Goldproject. Dit is een van de eerste projecten sinds de oprichting van Be Gold.

Dit project maakt het mogelijk om specifiek aandacht te besteden aan de Olympische disciplines van de wielersport, in het bijzonder baanwielrennen en mountainbike.

Het project focust zich op het professionaliseren en structureren van de omkadering van jonge talenten op weg naar het topsportniveau. Dit dankzij het inzetten van een specifieke omkadering (trainers, physical coaches, sportpsychologen, longitudinale opvolging, digitale beeldvorming van de positie, …) en de deelname van atleten aan stages en internationale wedstrijden.

De doelstelling van het Be Goldproject en zijn toegevoegde waarde zijn:

  • Doelstelling: talentdetectie, talentontwikkeling en talentbegeleiding
  • Toegevoegde waarde: extra financiële ondersteuning voor de ontwikkeling van de potentiële top-8 renners op de Olympische Spelen.

Jolien D'Hoore werd van 2006 tot 2009 ondersteund door het Be Goldproject. Na haar 5de plaats op de Olympische Spelen van Londen in 2012, won ze een prachtige bronzen medaille op de Olympische Spelen van Rio in 2016 in het Omnium.

Top 8-plaatsen en gewonnen medailles op eerdere Olympische Spelen

11 Atleten

De Be Golds in actie