Zeilen

Het Be Goldproject van Wind & Watersport Vlaanderen (WWSV) is in 2012 begonnen voor zeilers uit het “Talent Team”.

De mooiste positieve resultaten van dit “WWSV Talent Team” zijn reeds zichtbaar met Emma Plasschaert. Emma is nu elite sporter binnen het Olympic Team en is in het jaar 2018 wereldkampioen geworden in de discipline Laser Radial. Op de Olympische Spelen van Tokyo 2020 behaalde Emma een zeer knappe 4de plaats in dezelfde discipline.

Momenteel zorgt het Be Goldproject voor extra middelen om binnen de topsportwerking van WWSV de kwaliteit en kwantiteit van het jaarprogramma van Eline Verstraelen te continueren en uit te bouwen. In 2022 werd Eline Wereldkampioen U21 Talent Team ILCA 6. De meerwaarde was niet enkel te vinden voor Eline binnen haar eigen project, maar zij heeft ook een wezenlijke bijdrage geleverd aan het prestatievermogen van Emma Plasschaert. Eline is een uitstekende sparringpartner en teamgenote voor Emma.

Concreet maakt de steun van Be Gold het mogelijk om de huisvesting, voeding en transport van sporters en coaches tijdens trainingen en wedstrijden optimaal te financieren.

Top 8-plaatsen en gewonnen medailles op eerdere Olympische Spelen

1 Atleten

De Be Golds in actie