Snowboard

Be Gold ondersteunt ook de wintersportdisciplines die op het programma staan van de Olympische Winterspelen van Peking in 2022 en Milaan - Cortina in 2026, met name op het gebied van Snowboarden.

Deze discipline is, sinds de Spelen van 1998 in Nagano, Olympisch. De sport Snowboard bestaat momenteel uit de volgende disciplines: Big Air, Halfpipe, Parallel Giant Slalom, Slopestyle en Snowboardcross voor zowel mannen als vrouwen.

Sinds 2018 ontvangt Sneeuwsport Vlaanderen (SVL) een steun voor Evy Poppe (Slopestyle). Deze ondersteuning heeft betrekking op deelname aan stages, wedstrijden op hoog niveau, alsook op haar verblijfs- en reiskosten. Met de hulp van Sport Vlaanderen en Be Gold krijgt Evy Poppe de kans om zich verder te ontwikkelen als topsporter.

Sinds 2021 is Jules De Sloover ook bij dit project betrokken. Ter herinnering, Jules won een zilveren medaille in de Slopestyle op het Europees Jeugd Olympisch Festival in Sarajevo in 2019.

Opgemerkt moet worden dat Evy Poppe in 2020 in Lausanne, bij de laatste Jeugd Olympische Winterspelen, goud behaalde in de slopestylecompetitie.

0 Atleten