Handboogschieten

Het Be Goldproject voor handboogschieten is op 1 januari 2014 gestart. De twee bekendste disciplines zijn “recurve” en “compound”. Enkel de eerste discipline staat op het programma van de Olympische Spelen. Het Be Goldproject is een project dat ondersteund wordt door het Royal Belgian Archery (KBFH).

Momenteel zijn alle atleten, die in het project zijn opgenomen, afkomstig uit de Boogsport Vlaanderen (Vlaamse federatie). Deze atleten staan bovenaan in de topsportpiramide en zijn in de kernploeg opgenomen. De atleten worden ondersteund d.m.v. een technische omkadering, accommodatie, materiaal en stages.
In 2016 heeft de federatie de middellange doelstellingen weten te behalen door de deelname van Robin Ramaekers aan de Olympische Spelen te Rio. Robin behaalde een mooie 17de plaats.

Na een evaluatie (in 2018), heeft de federatie beslist om de doelstelling bij te sturen en een nieuw project op te starten richting OS van Parijs in 2024. Aan de basis van dit besluit ligt een nieuwe generatie talenten klaar, waarmee de federatie op middellange termijn streeft naar deelname aan de Olympische Spelen van 2021 en het bereiken van een plaats in de top 16 individueel en per team. Het doel op lange termijn is het winnen van individuele en ploegmedailles op de Olympische Spelen van 2024.

2 Atleten