Artistieke gymnastiek

Sinds januari 2005 heeft Gymnastiekfederatie Vlaanderen (GYMFED) een Be Goldproject. Langs Franstalige kant krijgt Fédération francophone de Gymnastique et de fitness (FFG) sinds september 2008 een steun van Be Gold. Op nationaal niveau is er sinds 2022 een Be Gold project voor mannen.

Er zijn twee disciplines die deel uitmaken van het project:

  • Artistieke Gymnastiek Dames (AGD)
  • Artistieke Gymnastiek Heren (AGH)

Het Be Goldproject richt zich op jonge senioren gymnasten en junioren gymnasten die de kern vormen om topprestaties te leveren op de Olympische Spelen van 2028 en 2032.

Door de Be Goldprojecten kunnen jonge beloftevolle gymnasten een maximale ondersteuning en opleiding krijgen om verder door te groeien naar het internationale senioren topsportniveau. Hieronder vind je enkele mooie voorbeelden van het succes van een ambitieus sportbeleid dat op lange termijn in deze sportdiscipline, met behulp van het Be Goldproject, is gevoerd:

  • Olympische Spelen Rio 2016: 12de plaats voor de damesploeg (met Nina Derwael, Laura Waem, Senna Deriks, Cindy Vandenhole, Rune Hermans en Gaelle Mys).
  • Olympische Spelen Tokyo 2020: Goud voor Nina Derwael (brug met ongelijke leggers) en een 8ste plaats voor de damesploeg (met Nina Derwael, Maellyse Brassart, Lisa Vaelen en Jutta Verkest).
Top 8-plaatsen en gewonnen medailles op eerdere Olympische Spelen

17 Atleten

De Be Golds in actie