Artistieke gymnastiek

Sinds januari 2005 heeft Gymnastiekfederatie Vlaanderen (GYMFED) een Be Goldproject. Langs Franstalige kant krijgt Fédération francophone de Gymnastique et de fitness (FFG) sinds september 2008 een steun van Be Gold. Deze twee projecten gaan over artistieke gymnastiek voor vrouwen (WAG).

Op nationaal niveau (Koninklijke Belgische Turnbond) krijgen de beste jonge Franstalige en Nederlandstalige mannelijke gymnasten sinds 2022 een ondersteuning via het project Be Gold.

Het Be Goldproject richt zich op jonge senioren gymnasten en junioren gymnasten die de kern vormen om topprestaties te leveren op de Olympische Spelen van 2024 en 2028.

Door de Be Goldprojecten kunnen jonge beloftevolle gymnasten een maximale ondersteuning en opleiding krijgen om verder door te groeien naar het internationale senioren topsportniveau.

Het succes van dit project en de bekroning van het werk op lange termijn betreft de Olympische titel van Nina Derwael op de ongelijke leggers en de Top 8 die het vrouwenteam (Nina Derwael, Lisa Vaelen, Jutta Verkest, Maellyse Brassart) behaalde op de Olympische Spelen in Tokyo in 2020.

Top 8-plaatsen en gewonnen medailles op eerdere Olympische Spelen

8 Atleten

De Be Golds in actie