Hockey

Het Be Goldproject van de Koninklijke Belgische Hockeybond (KBHB) is het meest succesvolle ploegsportproject binnen ons programma. Sinds 2005 krijgt de KBHB ondersteuning voor haar mannelijke en vrouwelijke nationale teams in de U21 categorie. Hockey was ook de eerste ploegsport binnen Be Gold. Voor ploegsporten is het Be Goldproject een element dat volledig geïntegreerd is in de nationale leeftijdscategorieën.

Het Be Goldproject maakt deel uit van de ontwikkeling van nationale jeugdteams op topsportniveau. Dankzij dit project en haar werk in de opleiding van de beste jongeren, positioneert het Belgische hockey haar als een Olympische sport op het internationale toneel. Het doel van het Be Goldprogramma “Hockey” is om spelers voor te bereiden op de integratie in de 'Senior National' ploegen (BNT + WBNT).

De huidige ondersteuning van het Be Gold project in zijn " pipeline " proces is door de jaren heen onmisbaar geworden voor de toekomst van het hockey, dit zowel op club- als nationaal niveau. Het biedt ook een stabiele basis voor het huidige succes van de Red Lions en Red Panthers.

Naast de algemene omkadering van de nationale U21-ploegen (M/V), heeft dit project het ook mogelijk gemaakt om een meer geïndividualiseerde aanpak te ontwikkelen voor de jonge talenten van een ploegsport, met name door middel van het "High Potential Programma".

Dit project maakt het onder andere mogelijk:

  • om jonge talenten op te sporen en te identificeren;
  • het verhogen van het opleidingsniveau van de betrokken jongeren;
  • om het hoge opleidingswerk te structureren en te versterken;
  • het ontwikkelen van een professioneel kader voor nationale jeugdploegen
  • om via het "High Potential Programma" individueel aan specifieke punten te werken;
  • om deel te nemen aan stages en andere internationale wedstrijden op hoog niveau.
     

Wat de teamsporten betreft, is het project van de Koninklijke Belgische Hockeybond zeker het meest succesvolle. De volledige Red Lions ploeg, dat de Olympische titel in Tokyo 2020 pakte en een schitterende zilveren medaille op de Olympische Spelen van Rio 2016 won, kreeg een steun van het project Be Gold.

Top 8-plaatsen en gewonnen medailles op eerdere Olympische Spelen

71 Atleten

De Be Golds in actie