Atletiek

Atletiek is ongetwijfeld één van de Be Goldprojecten die zijn relevantie heeft aangetoond en waar veel resultaten werden bereikt. Met onder andere de gouden medailles van Nafissatou Thiam op de Olympische Spelen van 2016 in Rio en van Tokyo in 2020. Naast Nafissatou Thiam behaalden de aflossingsploegen ook knappe ereplaatsen op de Olympische Spelen van Tokyo 2020.

De Belgian Tornados (met o.a. Kévin Borlée, Dylan Borlée en Jonathan Sacoor) liepen naar een 4de plaats, de gemengde aflossingsploeg (met o.a. Kévin Borlée, Dylan Borlée en Camille Laus) naar een 5de plaats en de Belgian Cheetahs (met o.a. Camille Laus, Pauline Couckuyt en Imke Vervaet) naar een 7de plaats. Daarnaast maakten andere atleten zoals Jonathan Borlée, Thomas Van Der Plaetsen, Anne Zagré en Cynthia Bolingo ook deel uit van het Be Goldproject Atletiek.

Momenteel hebben de twee atletiekprojecten (VAL en LBFA) betrekking op de disciplines sprint, horden (110m en 400m), middellange afstand, discuswerpen, meerkamp en hoogspringen.

Top 8-plaatsen en gewonnen medailles op eerdere Olympische Spelen

12 Atleten

De Be Golds in actie