Judo

Sinds januari 2006 heeft Judo Vlaanderen (JV) een Be Goldproject. Langs Franstalige kant krijgt Judo Wallonie-Bruxelles (JWB) sinds oktober 2007 een steun van Be Gold. De leeftijdsgroepen die door het Be Goldproject ondersteund worden, zijn U21 (18-20 jaar) en Senioren (21 jaar en ouder).

Be Gold is een erg belangrijk project binnen de jeugdwerking. Het biedt de mogelijkheid aan de twee judofederaties om te investeren en een optimaal programma aan te bieden aan de atleten, waarvan de JV en JWB een sterk gefundeerd vermoeden heeft dat deze op langere termijn in aanmerking komen voor een Top-8 plaats (gerealiseerd op de Olympische Spelen in 2028 en 2032).

Dit project geeft deze jonge talenten de mogelijkheid om in optimale omstandigheden door te groeien als atleet. Het geeft hen de ruimte en de tijd de eigen ontwikkeling te volgen naar de Spelen van 2028 en 2032. Zij kunnen hierdoor een optimaal programma van wedstrijden en stages afwerken.

De financiële steun van Be Gold wordt voornamelijk gebruikt voor trainingen, stages en wedstrijden in een progressief traject naar 2028 en 2032.

Charline Van Snick was de eerste atleet in een Be Goldproject die een medaille won. Op de Olympische Spelen in Londen van 2012 won ze de bronzen medaille in de categorie -48kg. In 2020, op de Olympische Spelen van Tokyo, wist Matthias Casse ook een bronzen medaille te behalen.

Top 8-plaatsen en gewonnen medailles op eerdere Olympische Spelen

4 Atleten