Rugby Sevens (W)

Dit project (2021) gedragen door Belgium Rugby betreft de ondersteuning van bepaalde "High Potentials" spelers. Deze jonge talenten (U23) zijn tussen 17 en 23 jaar oud en zijn, voor het ogenblik, Ella Amory, Pauline Gernaey, Manon Nairac, Noémie Hubert, Nina Jacquemot, Jelien Vervaeck en Anaelle Lempereur.

De integratie van de BelSevens in het "Be Gold"-programma is een erkenning van de inspanningen die de laatste jaren geleverd zijn en moet de federatie in staat stellen te blijven streven naar het hoogste niveau. Het doel is om jonge "High Potentials" spelers te integreren en hen in staat te stellen het hoogste niveau te bereiken.

Het doel is zich voor te bereiden op de toekomst met het oog op een deelname aan de Olympische Spelen van 2024 in Parijs en vooral om in 2028 een top 8-klassering te behalen op de Olympische Spelen van Los Angeles.

Dit "Be Gold"-project staat onder toezicht van de federatie en de nationale staf onder leiding van Emiel Vermote. Ter informatie: deze discipline staat sinds de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro op het olympisch programma.

7 Atleten

De Be Golds in actie