Paralympische sporten

In 2019 kregen twee jonge Paralympische atleten (BPC) – Louis Toussaint en Jef Vandorpe – voor het eerst een financiële steun via het Be Goldproject.

De 19-jarige rolstoeltennisser Jef Vandorpe staat momenteel 15de op de wereldranglijst. Hij boekte de laatste jaren een enorme progressie en won onder meer de Junior Masters in 2018. Met Joachim Gérard en Gert Vos aan zijn zij maakte hij ook deel uit van het team dat in 2017 de historische bronzen medaille veroverde op de World Team Cup, het equivalent van de Davis Cup in het rolstoeltennis. Jef Vandorpe woont in Niel (Antwerpen) en wordt gesteund door Parantee-Psylos.

Deze beloftevolle atleet krijgt voor zijn ambitieus project deze steun, met als verhoopt hoogtepunt een medaille op de Paralympische Spelen van Parijs 2024. Jef kan jaarlijks rekenen op een ondersteuning voor competitiedeelnames, trainingen, omkadering, enzovoort. Deze ondersteuning komt uiteraard bovenop de steun die hij reeds geniet via zijn respectievelijke sportfederatie Sport Vlaanderen.

0 Atleten