Loena Hendrickx

< Terug naar de lijst

Loena Hendrickx

Be Gold :
-

Loena Hendrickx is een Belgische kunstschaatsster uit Turnhout die van 2017 tot en met 2019 deel uitmaakte van het Be Goldproject.

In 2015 maakte Loena haar debuut op internationaal niveau, ze eindigde op een 16de plaats op het EYOF (Europees Jeugd Olympisch Winterfestival). Op het Europees Kampioenschap van Ostrava (Tjsechië) wist Loena op een 7de plaats te eindigen en een jaar later in Moskou eindigde ze op een 5de plaats.

Loena mag zich ook een Olympische atlete noemen, in 2018 nam ze deel aan de Olympische Winterspelen van PyeongChang (Zuid-Korea). Ze eindigde op een 16de plaats.

Loena is het jongere zusje van Jorik Hendrickx die ook kunstschaatser is en deelnam aan de Olympische Winterspelen van 2014 en 2018. Sinds 2019 is Jorik Hendrickx (die van 2009 tot 2013 deel uitmaakte van het project Be Gold) coach van Loena.

Op de Wereldkampioenschappen in Stockholm eindigde Loena op een schitterende 5de plaats. Deze prestatie zorgde meteen voor een kwalificatie voor de Olympische Winterspelen van 2022 in Peking. Op deze spelen wist Loena een top-8 plaats te behalen.

Op de laatste wereldkampioenschappen die eind maart 2022 in Montpellier werden georganiseerd, won Loena een prachtige zilveren medaille. Tot nu toe is dit het beste resultaat uit haar carrière.

Sport
Kunstschaatsen
Geboren op

Meer oud Be Gold atleten

John-John Dohmen
Hockey
Armand Marchant
Alpineskiën
Nafissatou Thiam
Atletiek
Jolien D’Hoore
Wielrennen
Marten Van Riel
Triatlon