John-John Dohmen

< Terug naar de lijst

John-John Dohmen

Be Gold :
-

John-John Dohmen begon op 5-jarige leeftijd hockey te spelen en maakt deel uit van deze prachtige generatie hockeyspelers die tussen 2006 en 2010 door het Be Goldproject werden gesteund (Félix Denayer, Tom Boon, Florent Van Aubel, Vincent Vanasch, Jérôme Truyens, Simon Gougnard, Thomas Briels, Cédric Charlier, Gauthier Boccard, Eliot Van Strydonck, enz...).

Vanaf zijn 16 de werd hij geselecteerd voor de nationale ploeg.

John-John nam deel aan de Olympische Spelen van 2008 en 2012 als lid van de nationale hocheyploeg “Red Lions”.

Tijdens de Olympische Spelen van Rio (2016) veroverden de Red Lions de zilveren medaille en dit met John-John als kapitein. Ook in 2016 werd John-John Dohmen door de Internationale Hockey Federatie FIH uitgeroepen tot beste speler van de wereld.

In 2018 werd John-John, met de Red Lions, wereldkampioen door goud te winnen in Bhubaneswar, India. De kers op de taart kwam er in 2021: de Red Lions werden in Tokyo Olympisch kampioen!

Vandaag is John-John de speler met de meeste caps van de nationale hockeyploeg (meer dan 400 caps). Hij is een referentie en een bron van inspiratie voor alle jonge hockeyspelers.

Naast zijn sportcarrière heeft John-John een Master in Motorische Wetenschappen behaald met oriëntatie in de osteopathie.

John-John Dohmen is een uitstekende speler, een rigoureuze en onvermoeibare werker, en een vastberaden professional.

Sport
Hockey
Geboren op

Meer oud Be Gold atleten

John-John Dohmen
Hockey
Armand Marchant
Alpineskiën
Nafissatou Thiam
Atletiek
Jolien D’Hoore
Wielrennen
Marten Van Riel
Triatlon