Fanny Lecluyse

< Terug naar de lijst

Fanny Lecluyse

Be Gold :
-

Fanny Lecluyse ontdekte de zwemsport op 4-jarige leeftijd. De inwoonster van Kortrijk zwemt bij de club 'Dauphins Moucronnois onder begeleiding van haar coach Horatiu Droc en dit al 17 jaar lang!

Op sportief vlak domineert Fanny al enkele jaren de Belgische schoolslag bij de vrouwen. In 2011 won Fanny een bronzen medaille op de 200 meter schoolslag tijdens de Europese Kampioenschappen zwemmen in klein bad in Szczecin (Polen). In 2015 won ze de eerste Europese titel voor België sinds Brigitte Becue in 1999, op de Europese Kampioenschappen in klein bad op de 200m schoolslag. Op datzelfde kampioenschap won ze ook een zilveren medaille op de 50m schoolslag. In 2018 won Fanny brons op de 200m schoolslag tijdens de wereldkampioenschappen. Zij heeft al deelgenomen aan de Olympische Spelen in Londen (2012) en in Rio (2016).

Fanny kwalificeerde zich voor de Olympische Spelen in Tokio op de 100 en 200 meter schoolslag, ze is een perfectionist die graag elk detail van haar voorbereiding onder controle heeft. Op deze Spelen eindigde Fanny op een knappe 8ste plaats op de 200m schoolslag.

Fanny Lecluyse behaalde in 2018 haar bachelor als leerkracht basisonderwijs.

Eind 2021, op 29 jarige leeftijd, besloot Fanny om het topsportcarrière te beëindigen.

Sport
Zwemmen
Geboren op

Meer oud Be Gold atleten

John-John Dohmen
Hockey
Armand Marchant
Alpineskiën
Nafissatou Thiam
Atletiek
Jolien D’Hoore
Wielrennen
Marten Van Riel
Triatlon